[rev_slider Workshop]

Valkerij Culemborg - Uilen workshop

Sommige mensen hebben iets met uilen, eigenlijk hebben de meeste mensen iets met uilen en daarom hebben wij tegenwoordig uilen workshops!

Tijdens deze 3 uur durende workshop zal u alles leren over deze wonderlijke dieren! Waarom kunnen zij de nek zo ver draaien, zien zij zo goed in het donker en zijn het een van de beste jagers ter wereld!

De dag begint met een korte introductie van de valkerij en het voorstellen van onszelf en de uilen, hierna vertellen wij allerlei feiten over de uilen, de levenswijze en de manier waarop wij ze africhten.

Dan is het tijd om uit te pluizen wat onze uilen elke dag uitbraken namelijk de braakbal! In deze braakbal zitten verschillende botten van kuikens, muizen en andere kleine dieren die zij eten, aan jullie de taak de botten uit te zoeken en een zo goed mogelijk skelet van het dier bij elkaar te zoeken.

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan, jullie gaan zelf onder begeleiding van ons met de uilen vliegen, er komen diverse uilen bij kijken zoals de Steenuil, Konijnen uil, Kerkuil, Sneeuwuil, Lapland uil. Tijdens het vrij vliegen van deze roofdieren vertellen wij opnieuw allemaal interessante weetjes en verhalen over de soort.

 

Natuurlijk is er ruimte voor al jullie vragen en is er ruimte om foto’s te maken.

 

Voor meer informatie en prijzen kunt u hier contact met ons opnemen.