Valkerij Culemborg - Workshops

Zelf vliegen met roofvogels en uilen?

Bekijk hieronder onze roofvogel, uilen en valkerij workshops!

Bij onze roofvogel workshops staat u oog in oog met de grootste maar ook de kleinste roofvogels en uilen ter wereld! Tijdens de workshops leert u wat de valkerij precies inhoudt, hoe roofvogels en uilen in het wild overleven en welke functie zij hebben in het eco systeem.

De geschiedenis van de valkerij zal als een rode draad door de workshop heen lopen en zo komt de oude ambacht van de Nederlandse & internationale Valkerij naar voren. Iemand een loer draaien, onder de duim houden, of om de vinger wikkelen zijn spreekwoorden die uit de Valkerij komen en tijdens deze workshop in de praktijk worden gebracht door u zelf!

Ook leert u de valkeniers knoop en de methodes waarop een Valkenier zijn vogels africht.

Diverse workshops, vrijwel iedereen heeft interesse in roofvogels en uilen maar ieder heeft natuurlijk zijn voorkeur en daarom bieden wij verschillende workshops aan.

  • Zelf vliegen met roofvogels en uilen

U word ontvangen met een kop koffie/thee aan een picknick tafel omringd door enkele roofvogels en uilen waar u leert over de verschillen tussen roofvogels en uilen en zal u braakballen van uilen kunnen uitpluizen om te zien welk prooidier zij gegeten hebben.

Tijdens deze workshop draait het om zowel roofvogels als uilen, de geschiedenis van de Valkerij, hoe je iemand een loer kan draaien en hoe ze leven & jagen.

Maar het onderdeel waarbij u zelf zal vliegen met de uilen, buizerds en valken is natuurlijk het hoogtepunt van de dag al zijn onze Fretten die ook nog even langskomen ook erg leuk om even mee te spelen.

De workshop duurt zo’n 2 á 2.5 uur en kan privé of in groepen gevolgd worden en is op zowel onze locatie als op uw eigen locatie mogelijk.

Meer informatie of direct boeken? Neem dan hier contact met ons op.

  • Uilen workshop

Voor de echte uilen liefhebbers! Uilen zijn wonderlijke wezens en zij leven op uitzonderlijke manieren, tijden de uilen workshop gaat u aan het werk met echte uilen! Zij die het hoofd 270 graden kunnen draaien, op gehoor jagen en daardoor in het donker of onder een meter sneeuw een muisje kunnen vangen.

Het uitpluizen van braakballen is de eerste opdracht want wat is hier nou allemaal in te vinden? Hierna gaat u zelf beginnen met het vliegen van de uilen en leren wij u hoe zelf met de uilen om kunt gaan.

Ons Konijnen uiltje zal naast het vliegen ook laten zien hoe goed deze zich onder de grond kan verstoppen en onze Bengaalse Oehoe zal aan u laten zien waarom het in het Engels een Arend uil heet!

De workshop duurt +- 2 uur en kan privé of in groepen gevolgd worden en is op zowel onze locatie als op uw eigen locatie mogelijk.

Meer informatie of direct boeken? Neem dan hier contact met ons op.

  • Fotografie workshops

Veel fotografen zien in een oogwenk een wilde roofvogel of uil in het wild zitten maar krijgen vaak niet de kans om deze goed te fotograferen, tijdens de fotografie workshop zal dit ineens uw grootse voordeel zijn! De roofvogels en uilen zullen los vliegen op aanwijzing van de fotograaf en zo kunt u de plaatjes schieten die u graag wilt. Natuurlijk kunnen de vogels ook statisch neergezet worden met een natuurlijke achtergrond.

Ook het fotograferen van modellen met roofvogels en uilen is mogelijk, de workshop kan in een studio plaatsvinden maar natuurlijk ook op een buiten locatie.

De workshop duurt zo’n +- 2 uur en kan privé of in groepen gevolgd worden en is op zowel onze locatie als op uw eigen locatie mogelijk.

Meer informatie of direct boeken? Neem dan hier contact met ons op.

  • Team building

Een bedrijfsuitje of een team buildings dag kan veel inhouden, wij geloven dat het belangrijkste is dat de collega’s onderling een leuke dag hebben en ook de ruimte hebben om onderling te praten over iets anders dan het werk en iets te drinken, een borrel barbecue of een chique etentje kan ook allemaal in overleg geregeld worden.

Natuurlijk kan deze dag niet zonder een activiteit, de collega’s worden verdeeld in twee groepen en moeten een “verloren vogel” terugvinden met een van de nieuwste technieken in de valkerij. Het is een soort speurtocht en voor de winnaars is er natuurlijk een prijs.

Na het terugvinden van deze “verloren vogel” is het tijd om echt aan de slag te gaan en zullen de aanwezige zelf de roofvogels en uilen moeten gaan vliegen, onder begeleiding van de valkeniers leren zij met de roofvogels te werken en ondertussen word er van alles over de valkerij, roofvogels en uilen verteld.

De workshop duurt zo’n +- 2 uur en is op zowel onze locatie als op uw eigen locatie mogelijk.

Voor meer informatie en boekingen kunt u hier contact met ons opnemen.