Valkerij Culemborg - Workshops

Zelf vliegen met roofvogels en uilen?

Bekijk hieronder onze roofvogel, uilen en valkerij workshops!

Bij onze roofvogel workshops staat u oog in oog met de grootste maar ook de kleinste roofvogels en uilen ter wereld! Tijdens de workshops leert u wat de valkerij precies inhoudt, hoe roofvogels en uilen in het wild overleven en welke functie zij hebben in onze wereld.

De geschiedenis van de valkerij zal als een rode draad door de workshop lopen en zo komt de oude ambacht van de valkerij naar voren. Het loer draaien, de valkeniers knoop en de wijze waarop zij worden afgericht.

 

Diverse workshops, vrijwel iedereen heeft interesse in roofvogels en uilen maar ieder heeft natuurlijk zijn voorkeur daarom bieden wij diverse workshops aan.

  • Zelf vliegen met roofvogels en uilen

Tijdens deze workshop draait het om zowel roofvogels als uilen. Geschiedenis, loer draaien, huisvesting en africhting komt hierbij kijken maar het zelf vliegen met de uilen, buizerds, valken, een gier en een arend is natuurlijk het hoogtepunt van de dag!

De workshop duurt zo’n 3 á 4 uur en kan alleen of in groepen gevolgd worden en is op zowel onze locatie als een eigen locatie mogelijk.

  • Uilen workshop

Voor de echte uilen liefhebbers! Uilen zijn wonderlijke wezens en zij leven op uitzonderlijke manieren, tijden de uilen workshops gaan wij aan het werk met echte uilen! Zij die het hoofd 270 graden kunnen draaien, op gehoor jagen en in het donker of onder een meter sneeuw een muisje kunnen vangen.

Het uitpluizen van braakballen is de eerste opdracht want wat is hier nou allemaal in te vinden? Hierna gaat u zelf beginnen met het vliegen van de uilen, onder begeleiding van de valkeniers leren wij hoe u zelf met de uilen kunt vliegen.

De workshop duurt +- 3 uur en kan alleen of in groepen gevolgd worden en is op zowel onze locatie als een eigen locatie mogelijk.

  • Fotografie workshops

Veel fotografen zien in een oogwenk een wilde roofvogel of uil in het wild zitten maar krijgen vaak niet de kans om deze goed te fotograferen, tijdens de fotografie workshop zal dit het grootse voordeel zijn! De roofvogels en uilen kunnen los gevlogen worden op aanwijzing van de fotograaf en zo kan deze toch de plaatjes schieten die hij/zij graag wilt. Natuurlijk kunnen de vogels ook gewoon op een bepaalde locatie neergezet worden.

Ook het fotograferen van modellen met roofvogels en uilen is mogelijk, de workshop kan in een studio plaatsvinden maar natuurlijk ook op andere locaties.

De workshop duurt zo’n +- 3 uur en kan alleen of in groepen gevolgd worden en is op zowel onze locatie als een eigen locatie mogelijk.

  • Team building

Een bedrijfsuitje of een team buildings dag kan veel inhouden, wij geloven dat het belangrijkste is dat de collega’s onderling een leuke dag hebben en ook de ruimte hebben om onderling te praten over iets anders dan het werk en iets te drinken, een borrel barbecue of een chique etentje kan ook allemaal in overleg geregeld worden.

Natuurlijk kan deze dag niet zonder een activiteit, de collega’s worden verdeeld in twee groepen en moeten een “verloren vogel” terugvinden met een van de nieuwste technieken in de valkerij. Het is een soort speurtocht en voor de winnaars is er natuurlijk een prijs.

Na het terugvinden van deze “verloren vogel” is het tijd om echt aan de slag te gaan en zullen de aanwezige zelf de roofvogels en uilen moeten gaan vliegen, onder begeleiding van de valkeniers leren zij met de roofvogels te werken en ondertussen word er van alles over de valkerij, roofvogels en uilen verteld.

De workshop duurt zo’n +- 4 uur en is op zowel onze locatie als een eigen locatie mogelijk.

 

Voor meer informatie en boekingen kunt u hier contact met ons opnemen.